ГолосUA
14:40 11/11/2008

84% українців не довіряють Президенту — соцдослідження

84% українців не довіряють Президенту. Як повідомляє кореспондент ГолосUA, такі результати сьогодні оприлюднив директор дослідного інституту IFES Ракеш Шарма.

За його словами, порівняно з минулим роком, цей показник зріс на 32%. Недовіра серед населення зросла не лише до Президента, а й до Верховної Ради, Кабміну та більшості політиків, зокрема, Віктора Януковича та Юлії Тимошенко.

Також знизився відсоток українців, які вважають нашу державу демократичною. Якщо після помаранчевої революції 30% населення вважали Україну демократією, то зараз ця цифра зменшилася вдвічі.

Серед основних проблем, які існують сьогодні, українці називають інфляцію, корупцію та політичну нестабільність. Для 67% населення корупція в Україні є звичним явищем. Серед місць, де є найпоширенішим це явище, названі лікарні, міліція та суди.

За словами Ракеша Шарма, «більшість українців протягом останніх років спостерігають погіршення економічної та політичної ситуації в Україні та стосунків з Росією.

Опитування громадської думки проводилося в Україні з 17 по 28 жовтня серед 1273 респондентів. Досліджувалася думка дорослого населення, похибка для вибірки становить +/-2,75%.

 

Читайте также по теме