ГолосUA
17:19 14/04/2010

Аеропорт «Бориспіль» має перспективи у збільшенні авіаційних перевезень — Мінтрансзв’язку

Аеропорт «Бориспіль» має великі перспективи щодо збільшення авіаційних перевезень.

Таку думку висловив Міністр транспорту та зв’язку Костянтин Єфименко під час апаратної наради у Мінтрансзв’язку, повідомила прес-служба відомства.

Презентуючи фінансові показники, керівник підприємства Борис Шахсуваров зазначив, що загалом обсяг доходу аеропорту задовільний і зростає з кожним роком, проте з різних причин багато можливостей для розвитку залишаються нереалізованими.

Зокрема, це стосується доходів від неавіаційної діяльності. Так, нині в аеропорту доходи від неавіаційних послуг складають лише 17% від загального обсягу, у той час як в інших провідних аеропортах Європи та світу ця дохідна частина становить не менше 30%.

Заслухавши доповідь, міністр зазначив, що створення на базі аеропорту «Бориспіль» сучасного міжнародного транспортного вузла, який би приносив значні надходження до державного бюджету, є найважливішим завданням.

«Аеропорт має великі перспективи щодо збільшення авіаційних перевезень. Для цього необхідно створити відповідні умови, розбудувавши сучасну інфраструктуру, яка дасть можливість повноцінно та стрімко розвиватися головним повітряним воротам країни», ‑ додав Костянтин Єфименко.

Він також зауважив, що багато іноземних авіаційних компаній зацікавлені у польотах в Україну, проте сьогодні пропускні можливості аеропорту не дозволяють якісно і швидко обслуговувати одночасно велику кількість пасажирів.

Міністр зобов’язав керівництво державного підприємства найближчим часом надати конкретні пропозиції, яким чином прискорити вирішення проблемних питань, що необхідно зробити для усунення перешкод, які стримують розвиток всіх видів діяльності.

Аеропорт «Бориспіль» – стратегічний об’єкт, найбільші повітряні ворота держави, який з’єднує столицю нашої країни з 80 містами світу та 11 містами України. Сьогодні в аеропорту виконують рейси 43 іноземні та вісім українських компаній.

 

 

Читайте также по теме