ГолосUA
13:26 14/06/2010

Акції протесту проти законопроекту про мирні збори громадян ініціює опозиція, — ПР

Нинішні протести громадськості проти прийняття законопроекту про мирні збори є спланованим заходом опозиції.

Про це заявив народний депутат Партії регіонів Олександр Єфремов у коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Я давно уже усвідомлюю, як виглядає зрежисована та проплачена акція», — сказав Єфремов.

Він наголосив, що законопроект про мирні збори громадян був розроблений ще урядом Юлії Тимошенко. Його розгляд у першому читанні відбувався, коли регіонали перебували в опозиції. 2008 року ПР не проголосувала в першому читанні за законопроект про мирні зібрання. /> «Законопроект вони розробляли, враховуючи те, що потім будуть при владі. Зараз, коли виникли ці проблеми, мені, чесно кажучи, смішно спостерігати, як вони самі проти себе ініціюють якісь акції», — зазначив депутат.

Єфремов також підкреслив, що Партія регіонів не збирається вносити жодних поправок до цього документу. «І ми ніяким чином не збираємося ані прискорювати, ані гальмувати цей документ», — сказав політик, додаючи, що спеціалісти, які розробляли цей законопроект, були впевнені в його необхідності.

Депутат також вважає за потрібне вислухати думку громадськості і визначитися чи потрібен зараз країні такий закон. «Якщо такий документ не потрібен,то його треба трохи відсунути, подивитися глибше в ці питання, а потім вже визначитися відносно цього законопроекту», — резюмував парламентарій.

Нагадаємо, питання про розгляд законопроекту про мирні збори громадян було сьогодні відкладено на погоджувальній раді парламенту. Під стінами комітетів Верховної Ради України представники українських молодіжних організацій протестували проти розгляду цього документу.
 

Читайте также по теме