ГолосUA
07:02 17/07/2010

АМКУ дозволив Брянському машинобудівному заводу придбати Луганськтепловоз

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл закритому акціонерному товариству "Управляюча компанія Брянський машинобудівний завод" (місто Брянськ, Російська Федерація) на придбання акцій відкритого акціонерного товариства "Холдингова компанія Луганськтепловоз" (місто Луганськ).

Про це повідомила прес-служба АМКУ. Тим самим це забезпечує покупцеві перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента. 

Як повідомлялося, 15 червня керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Росія), що входить в російський "Трансмашхолдинг", була визнана переможцем конкурсу з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону з продажу 76 ,001% пакета акцій ВАТ "Луганськтепловоз". 

Реалізаційна ціна підприємства перевищила його стартову ціну на 10 млн. грн. (Початкова вартість становила 400 млн. грн.). 

Всього в конкурсі брали участь дві компанії — ВАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання ім. Фрунзе" (НВО ім. Фрунзе), початкове цінова пропозиція якого склала 400 млн. грн., і "Брянський машзавод", який запропонував за пакет акцій підприємства 410 млн грн. Третя компанія, яка подала заявку на конкурс, — "Мантар Холдинг" не була допущена ФДМУ до участі в ньому. 

Тим часом, віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко вважає, що приватизація "Луганськтепловозу" була проведена непрозоро, в результаті чого Україна втратила як мінімум 200 млн грн. Після проведення конкурсу з’ясувалося, що до приватизації не був допущений один з найбільших учасників. 

"Я вважаю, що тут була, незважаючи на те, хто туди не входив — Коломойський або хтось інший, олігархи або не олігархи, Україна втратила мінімально 200 млн грн, і я вважаю, що це було абсолютно непрозоро", — додав чиновник . />  

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ, Кореспондент

 

Читайте также по теме