ГолосUA
12:26 23/09/2010

АМКУ оштрафував нафтотрейдерів за порушення конкуренційного законодавства

Антимонопольний комітет України оштрафував ПІІ «Лукойл-Україна» та ТОВ «ТД Континіум-Галичина» на 100 тис. грн. кожне за порушення конкуренційного законодавства у вигляді безпідставного встановлення однакових роздрібних цін на пальне.

Таке рішення прийняте за результатами засідання Комітету сьогодні, повідомили ГолосUA в прес-службі АМКУ. />  

Як встановив Комітет, впродовж січня цього року оператори без об’єктивно виправданих на те причин вчиняли схожі дії, одночасно й до однакового рівня підвищуючи роздрібні ціни на бензини та дизельне пальне, продаж яких здійснювався на АЗС «Лукойл» та «WOG» у низці західних областей. Зокрема, у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській та Хмельницькій області. Зростання вартості пального відбувалося у три етапи та склало в середньому 90 коп. за літр.
 

У ході цього розслідування Комітет також оштрафував ПАТ «Концерн Галнафтогаз» на 30 тис. грн за подання недостовірної інформації на офіційний запит.
 

На засіданні Комітету уповноважені представники компаній-відповідачів визнали порушення та зобов’язалися сплатити штраф до державного бюджету.
 

«Нафтотрейдери централізовано встановлювали ціни на пальне, доводячи їх до однакового рівня за рахунок варіацій з торговельними надбавками. Однак, така неправомірна поведінка операторів отримала належну оцінку з боку Антимонопольного комітету, і тепер Комітет триматиме діяльність цих компаній на особливому контролі. Адже стабільність на ринку пального була, є і буде для нашої держави одним з головних пріоритетів», – прокоментував прийняте рішення Голова Комітету Олексій Костусєв.

 

Читайте также по теме