Архітектурна рада столиці планує встановити лавочки, які вболівальники не зможуть поламати під час Євро-2012

В архітектурній раді міста Києва планують розробити дизайн центральної частини столиці, без деталей, які б вболівальники під час Євро-2012 могли б перетворити у зброю чи зламати.

Про це повідомив головний архітектор інституту «Київжитлопроект» Владислав Казимірський під час архітектурної ради в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми будемо ставити важкі лавочки, які не можна буде підняти. Наприклад у Маріїнському парку, де зона вболівальників Київського динамо (футбольний клуб – ред.) ми встановили лавочки із ніжками з чавуну, щоб їх не можна було переносити. Так після футбольних матчів вони мандрують, а уявляєте що під час Євро буде», — сказав архітектор.

За його словами у столиці недоцільно висаджувати велику кількість квітів у частинах міста, де будуть розташовуватись вболівальники, адже вони, на думку В. Казимірського, будуть одразу вирвані. Так само, як наголосив архітектор, недоцільно також встановлювати легкі смітники.

«У нас в Києві смітники прибиті сталевими цвяхами але і їх, буває, після матчів виривають і кидаються ними. Якщо подивитись на вулиці Німеччини, після чемпіонату світу – це був жах. Вболівальники це не ті люди, які дивляться на квіти», — сказав він.

На думку архітектора, найбільш доцільно встановлювати у місті спеціальні об’єкти благоустрою, які б не змогли перетворитись хуліганами на зброю під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Також він зауважив, що доцільно було б закрити внутрішні двори на центральних вулицях, щоб вони не стали громадськими вбиральнями.

Читайте также по теме