ГолосUA
11:26 25/10/2009

«Артеківську справу» передали до прокуратури

Заступник Генерального прокурора повідомив, що розслідування карної справи про розбещення дітей передали до Генеральної прокуратури. Віктор Пшонка сказав в телеінтерв’ю, що у цій справі наразі немає інших обвинувачених, окрім батька дітей, який перебуває під арештом.

Цього тижня Генеральний прокурор Медведько заявив у парламенті, де заслухали інформацію про «артеківську справу», що прокуратура звернулася з проханням до МВС розслідувати «недбальство» у розслідуванні, яке, буцімто, затягувалося.

Тим часом речниця директора Артеку повідомила, що директора, Бориса Новожилова, який наразі перебуває в лікарні, охороняють працівники міліції. За її словами, "це зроблено у зв’язку з можливими погрозами для його життя".

Кілька тижнів тому депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко оприлюднив дані про сексуальне розбещення дітей, які перебували в дитячому центрі Артек.

Міністр внутрішніх справ Луценко повідомив, що кілька місяців тому було заарештовано батька дітей, який працював в Артеку, а кілька керівників Артеку проходять у справі як свідки. У засобах інформації з’явилися припущення, що до справи могли бути причетні кілька депутатів, які такі звинувачення спростовують.

Керівництво Артеку неодноразово заперечувало, що на території табору мало місце сексуальне знущання над дітьми.

За матеріалами: BBC

 

Читайте также по теме