ГолосUA
08:24 30/12/2009

«Аталанта» забезпечить безпеку «Аріані»

Рішення про сприяння в гарантуванні безпечного повернення судна «Аріана» відпрацьовується за зверненням посольства України у Великобританії до штабу ЄС із протидії піратству «Аталанта».

Про це у вівторок повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

За повідомленням МЗС, штаби операцій з протидії піратству ЄС і НАТО здійснюють відповідні розрахунки для визначення сил і засобів для надання допомоги «Аріані».

Станом на вівторок судно перебуває в 150-ти морських милях від місця попередньої стоянки і продовжує рух у північному напрямку до порту призначення.

За дорученням міністра закордонних справ України Петра Порошенка дипломатичні представництва України за кордоном продовжують роботу з міжнародними силами із забезпечення постійного супроводу «Аріани» в Індійському океані в районі Африканського Рогу.

Планується, що операція здійснюватиметься спільно і в тісній взаємодії з операцією із протидії піратству НАТО. МЗС України підтримує зв’язок із відповідними структурами США, НАТО, Росії, і Штабом операції ЄС із протидії піратству «Аталанта».

Капітан «Аріани» Геннадій Воронов поінформував про стабільну ситуацію на судні та його задовільний технічний стан.

Судно рухається зі швидкістю, відповідною технічним можливостям і погодним умовам. Безпеку екіпажу забезпечуватимуть охоронці, які безпосередньо перебувають на «Аріані».

 

Читайте также по теме