С. Вітковська
06:22 20/10/2010

Авіасполучення «Лодзь-Вінниця-Лодзь» скріпилося декларацією про співпрацю

 

Регулярний авіарейс «Лодзь-Вінниця-Лодзь», що стартував 15 жовтня на Вінниччині, скріплено підписанням декларації про співробітництво між міжнародним аеропортом «Вінниця» та міжнародним аеропортом ім. Владислава Рейтмана (м.Лодзь).

 

Про це повідомило управління у справах преси та інформації Вінницької облдержадміністрації, передав кореспондент ГолосUA.

 

Церемонія підписання декларації відбулась у Вінницькій облдержадміністрації за участі місцевої влади, керівництва обох міжнародних аеропортів та представників польської делегації на чолі з Генеральним Консулом Республіки Польща у Вінниці Кшиштофом Свідереком.

 

Під час підписання обидві сторони підкреслили, що новий авіарейс, який відтепер здійснюється по вівторках і п'ятницях літаками польської авіакомпанії «Jet Air» з орієнтовним часом польоту — 1 година 40 хвилин та а вартістю авіаквитка з Вінниці до Лодзі у 870 гривень, або 350 польських злотих, буде і надалі зручним як для туристів, так і представників бізнесу. Адже саме через аеропорт Лодзі проходить багато міжнародних авіарейсів, а дістатися звідти до центру Варшави залізничним транспортом можна всього за годину.

 

«Тепер вінничани та жителі Лодзя не тільки зекономлять час, але й зможуть швидко долетіти до місця призначення за помірними цінами», — підкреслив голова облдержадміністрації Микола Джига.

/> А за словами голови правління ТОВ Аеропорт «Лодзь» Лешека Кравчика — авіарейси планується здійснювати літаками із місткістю на 46 місць. При умові збільшення пасажиропотоку, до обслуговування перельотів залучатимуться більш потужні авіалайнери.


Довідка: Міжнародний пункт пропуску через державний кордон для повітряного сполучення в аеропорту «Вінниця» діє згідно з постановою Кабінету Міністрів з грудня 2008 року. З 2009 року аеропорт «Вінниця» приймає чартерні рейси з хасидами-паломниками. В лютому 2010 року Україна та Ізраїль домовилися про відкриття регулярних рейсів між Вінницею та Тель-Авівом (Ізраїль).

 

 

Читайте также по теме