ГолосUA
14:07 24/07/2010

Азаров доручив щорічно будувати по два ПЕТ-центри для раннього виявлення онкологічних захворювань

Прем‘єр-міністр України Микола Азаров поставив перед урядом завдання щорічно будувати в регіонах України принаймні по два ПЕТ-центри (центри позитронно-емісійної томографії) для раннього виявлення онкологічних захворювань.

Про це глава уряду заявив під час відкриття Центру ядерної медицини із застосуванням ПЕТ-технологій для раннього виявлення онкологічних захворювань при Київській міській онкологічній лікарні, повідомила прес-служба уряду.

«Ми сьогодні відкриваємо Центр ядерної медицини в місті Києві. Цей центр унікальний, і є першим не тільки в Україні, а й в СНД. Його рівень навіть випереджає рівень багатьох європейських клінік. Він відкриває безпрецедентні можливості для ранньої діагностики і лікування раку, і дає можливості перемогти таку страшну хворобу, як рак, і найголовніше — дає людям надію. Таких центів в Україні необхідно побудувати принаймні 10. Ми заплануємо і будемо будувати щорічно по два таких центри, щоб ми охопили усіх наших хворих на цю важку недугу», — наголосив Прем’єр-міністр.

При цьому глава уряд додав, що в Київському ПЕТ-центрі одразу після відкриття відбуватиметься налаштування, калібрування обладнання і тренінг персоналу. Перших хворих центр зможе прийняти до 14 жовтня.

За його словами, лікування хворих у Центрі ядерної медицини буде безкоштовним і доступним для хворих з усіх регіонів країни.

Прем‘єр-міністр підкреслив, що в Києві має бути збудовано декілька Всеукраїнських профільних медичних центрів, які працюватимуть на всю країну та будуть оснащені передовим медичним обладнанням. «Ми будемо закупати обладнання навіть не сьогоднішнього, а завтрашнього дня, щоб не відстати від прогресу медицини», — заявив він.

Микола Азаров доручив Міністерству охорони здоров’я спільно з Академією медичних наук визначити відповідний перелік клініко-діагностичних центрів.

«Ці центри мають бути інтегровані санітарною авіацією для надання екстреної медичної допомоги: щоб будь-який громадянин України, де б він не знаходився, знав, що йому нададуть найкваліфікованішу медичну допомогу. Гроші на це, як би важко нам не було, ми знайдемо», — наголосив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр України зауважив, що програма модернізації медичних закладів є однією з головних складових для виконання надзавдання уряду – кардинального покращення якості життя в Україні.

  />  

Читайте также по теме