ГолосUA
14:23 24/07/2010

Азаров пообіцяв серйозні зміни в системі охороні здоров’я

Після реформи охорони здоров’я в Україні буде приватна й страхова медицина.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, приймаючи завершення будівництва Центру ядерної медицини в Київській міській онкологічній лікарні, повідомили у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

«Ми встали на шлях реформування системи охорони здоров’я, що передбачає і модернізацію державної безкоштовної медицини, і сприяння швидкому росту приватної медицини, й покриття витрат громадян на медичне обслуговування за рахунок медичного страхування», — заявив Прем’єр-міністр.

Унікальність Центру, який за словами глави уряду прийме перших пацієнтів 14 жовтня, полягає в використанні позитронно-емісійних томографічних технологій, що дозволяють діагностувати онкозахворювання на початкових стадіях та ефективно їх лікувати.

На майбутнє М. Азаров пообіцяв ще більш «серйозні зміни в охороні здоров’я», метою яких є «одне завдання: створити сучасний рівень життя для людей».

Кажучи про хворих на рак, які наразі змушені лікуватися за власний кошт, керівник Кабінету Міністрів сказав: «Я не буду роздавати обіцянки, але є пропозиція – і вона обговорювалась з Президентом України Віктором Януковичем – про створення ресурсу для важких онкохворих. Щоб ті, хто не може платити, лікувалися б за рахунок держави». />  

Читайте также по теме