ГолосUA
08:05 21/01/2009

Бакай задоволений контрактом Тимошенко

Екс-голова «Нафтогазу» та колишній керівник Державного управління справами Ігор Бакай, який зараз перебуває у Москві і фігурує в Україні в кількох судових справах, позитивно оцінює результати останніх газових переговорів у Москві.

Про це він повідомив в інтерв’ю радіо «Свобода».

За словами Ігоря Бакая, укладену газову угоду варто оцінювати позитивно.

«Вперше за всю історію, навіть тоді, коли працював я, є довгостроковий контракт. Є бачення ситуації і можливість планувати на майбутнє енергетичний баланс в Україні. Тому домовленості, які відбулися, є позитивними. По-перше, немає ніяких посередників. По-друге, є можливість подивитися у майбутнє. По-третє, є зрозумілість, що перехід на світові ціни дасть можливість, як то кажуть, дещо стрепенутися», — наголосив він..

Ігор Бакай також спростував заяву екс-голови Мінпаливенерго, народного депутата від Партії регіонів Юрія Бойко щодо того, що причиною зриву українсько-російських газових переговорів наприкінці минулого року нібито стало лобіювання Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко посередницької структури, власниками якої є екс-голова «Нафтогазу» та екс-голова Адміністрації Президента Віктор Медведчук.

«Я вважаю, що це йому (Бойку. — ред.) просто на голову впало. Не знаю чому, але ця група людей: Бойко, Фірташ, Льовочкін, Богословська — вже кілька років мені життя не дають. Вони напевно вважають, що я їм є якимось суперником… Зараз поновлення цих справ іде, я ж два роки тому був виправданий українськими судами, а тепер дізнаюся, хто ініціював повернення всіх цих справ, виявляється, що це знову ця група людей. Я просто шокований. Я вважаю, що Бойко просто помилився. Він неправий на 100%. Точно так неправа Богословська, яка учора сказала, що я вкрав 860 мільйонів державних коштів. Вона бреше», — підкреслив він.

За словами Ігоря Бакая, він не збирається повертатися в Україну. «Багато людей вважають, що я втік з України. Дійсно, я не їду в Україну. Не хочу, щоб з моїм приїздом про мене писали, казали гарне чи погане. Якщо вони можуть збудувати кращу державу, ніж ми, нехай збудують», — сказав він. />  
Екс-голова «Нафтогазу» також додав, що досі спілкується з деякими українськими депутатами.

«Я з Романом Безсмертним нещодавно розмовляв, десь тижнів два тому. Ми з ним друзі. З депутатами багатьма ми спілкуємось. Із Нестором Шуфричем інколи спілкуємося», — зазначив він

За часів президентства Ігор Бакай Леоніда Кучми очолював «Нафтогаз» та Державне управління справами. Після приходу Президента Ющенка його звинуватили у зловживанні службовим становищем. Далі з’ясувалося, що він має російське громадянство. Міністерство внутрішніх справ оголосило його у міжнародний розшук.
 
У 2006 році Печерський суд Києва виніс постанову про припинення розслідування. А у 2007 році Апеляційний суд припинив міжнародний розшук екс-керівника ДУСі. Однак наприкінці минулого року Верховний Суд реанімував кримінальні справи проти соратника Президента Кучми.

 

Читайте также по теме