ГолосUA
16:42 23/01/2009

Банкіри вважають необгрунтованими звинувачення Нацбанку на адресу «Нафтогазу» у падінні курсу гривні

Учасники міжбанківського валютного ринку пов’язують зниження курсу гривні на міжбанку в п’ятницю з неефективністю валютних аукціонів Національного банку. />  

Про це повідомили Українські Новини.
 

"Ринок чітко показує, що він не хоче грати в гру — вгадай курс валютного аукціону і перерахуй гривню вчора", — сказав дилер одного з найбільших банків.
 

Учасники ринку зазначають, що практика проведення аукціонів неефективна, на відміну від звичайних інтервенцій, і підстьобує зростання курсу долара.
 

Банкіри вважають необґрунтованими заяви НБУ про зниження курсу гривні на міжбанку в п’ятницю у зв’язку з виходом на ринок Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Вони думають, що високий поріг участі в аукціоні (від 1 млн. доларів) провокує зростання котирувань на ринку учасників з дрібнішими заявками.
 

26 січня НБУ має намір продавати долари на міжбанку по 8,0 UAH/USD, і ця заява, на думку дилерів, заспокоїть ринок і трохи зміцнить курс гривні на міжбанку.
 

Як повідомляв ГолосUA, курс гривні на міжбанківському валютному ринку після зміцнення в четвер у п’ятницю знизився на 30 коп. до 8,15 UAH/USD, НБУ встановив ціну відсікання на аукціоні на рівні 7,75 UAH/USD.

 

Читайте также по теме