ГолосUA
11:13 09/12/2009

Більше половини українців не бояться захворіти на грип

Понад 50% населення України не сприймає грип як реальну загрозу власному життю.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан, передав кореспондент ГолосUA.

За даними соціологічного опитування, проведеного інститутом, 57,8% українців не відчувають реальної загрози через грип. «Відчувають тривогу за своє здоров’я 26,7%, а 15,5% взагалі не можуть відповісти на це питання. Це говорить про те, що населення не перейнялося панікою, яку роздули навколо епідемії грипу політики», — відзначив Ю. Рубан.

Також, за даними опитування, майже 50% українців (47,5%) вважають, що підвищена увага до проблеми грипу в Україні «є прагненням політиків здобути додаткові голоси виборців напередодні президентських виборів».

«21% опитаних вважають паніку навколо грипу змовою виробників та торговців ліками за для підвищення продажів, ще майже стільки ж (16,3% — ред.) респондентів звинуватили у роздмухуванні пристрастей навколо грипу телебачення та пресу, і тільки 15,8% опитаних оцінили ситуацію як реальну епідемію, ускладнену почвою «Каліфорнійського вірусу», — відзначив експерт.

Соціологічне опитування було проведено Національним інститутом соціологічних досліджень 01-05.12.2009 за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років. Опитано було 2100 респондентів у всіх областях України, АР Крим та Севастополі. Похибка вибірки становить 2,2%.

А. Береза

 

Читайте также по теме