ГолосUA
10:00 11/03/2010

Біля Канівського природного заповідника хочуть зробити сховище відходів

Біля села Ліпляве ЗАТ «Миронівська птахофабрика» побудувала на землях сільськогосподарського призначення птахокомплекс, який працює протягом двох років без прийняття його в експлуатацію Державною приймальною комісією.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю виконавчого апарату обласної ради.

Під час будівництва птахокомплексу не були передбачені сховища для рідких технологічних відходів.

За словами представників територіальної громади села Ліпляве Канівського району Черкаської області, на сьогоднішній день ЗАТ «Миронівська птахофабрика», всупереч рішенню територіальної громади, планує побудувати відстійник для рідких технологічних відходів у селі Ліпляве.

Загальна ділянка, на якій заплановано будівництво сховища, знаходиться біля території Канівського природного заповідника, де заборонена будь-яка господарська діяльність без державної екологічної експертизи, а ця територія є охоронною зоною, на якій знаходиться Державний ландшафтний заказник «Тарасів Обрій».

Окрім того, місце, де планується побудувати сховище, знаходиться біля природної водойми, яка з’єднана з річкою Дніпро, і майже щорічно весняні паводки затоплюють цю територію.

В. Середа

 

Читайте также по теме