ГолосUA
15:23 09/08/2010

Біля військової частини на Черкащині вирубають ліс, щоб не було пожеж

На Черкащині біля військової частини хочуть вирубати ліс, щоб запобігти ймовірним пожежам.

Про це під час проведення колегії Черкаської облдержадміністрації заявив Андрій Соломаха, командир військової частини, яка знаходиться на території Дубіївської сільської ради неподалік від Черкас, передав кореспондент ГолосUA.

Він звернувся до обласного керівництва з проханням дозволити повністю вирубати ліс навколо військової частини, яка займає площу близько 200 гектарів та зберігає авіаційні засоби ураження.

За словами А. Соломахи, військові роблять усе можливе, щоб уникнути пожежі. “Але якщо з людським чинником все гаразд, то випадки лісової пожежі є найбільш страшним та неконтрольованим, на який важко реагувати. Тож навіть наші засоби захисту можуть бути безсилими в гасінні пожеж. Тому я прошу допомогти у повній вирубці лісу в забороненому районі навколо військової частини, що складає 400 метрів від зовнішньої огорожі. Тільки в такому випадку ми зможемо стовідсотково гарантувати, що вогонь від лісової пожежі не перекинеться на територію зберігання боєприпасів”, — заявив А. Соломаха.

В. Середа

 

Читайте также по теме