ГолосUA
09:06 15/10/2008

Блокування судів триває

У середу зранку група народних депутатів від БЮТ заблокувала кабінет голови Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка.

Про це повідомляє
color="#800080">www.pravda.com.ua з посиланням на
За даними прес-служби Вищого адмінсуду,  наразі близько 30 депутатів перебувають біля кабінету голови суду, не дозволяючи нікому до нього увійти і таким чином унеможливлюючи роботу Пасенюка в нормальному режимі.
 
Про мету приходу до адмінсуду депутати не повідомляють, свої дії не пояснюють, стверджують у прес-службі.
 
Як відомо, 13 жовтня Вищий адміністративний суд також звинувачував депутатів від БЮТ у перешкоджанні роботі Олександра Пасенюка.
 
За даними прес-служби, депутати, зокрема, всюди супроводжували голову суду, заважаючи йому виконувати поточну роботу.
 
14 жовтня Секретаріат Президента за дорученням глави держави Віктора Ющенка звернувся до голови Олександра Пасенюка з проханням забезпечити розгляд апеляційної скарги на ухвалу Окружного адмінсуду Києва, якою призупинено виборчий процес, у приміщенні Вищого адміністративного суду.
 
За даними прес-служби Президента, це звернення спричинено ситуацією, що склалася у зв’язку з розглядом Київським апеляційним адмінсудом справи за згаданою апеляційною скаргою.
 
Як підкреслив керівник служби з представництва у судах України інтересів Президента Руслан Кирилюк, депутати від БЮТ фактично заблокували роботу Київського апеляційного адмінсуду, унеможлививши розгляд зазначеної справи у встановлені законом строки.
Внаслідок цього слухання справи було відкладене на 17 жовтня.
 

Читайте также по теме