ГолосUA
15:53 30/06/2009

Богатирьова впевнена, що Ющенко може розпустити Верховну Раду

Секретар Ради нацiональної безпеки та оборони Раїса Богатирьова не виключає варiант проведення дострокових парламентських виборiв в Україні.

Як повідомило «Радіо Свобода», перебуваючи з візитом у Москві, вона зазначила, що на сьогоднi пiдстав для розпуску парламенту немає, проте полiтична ситуацiя складається таким чином, що «нi парламент, нi урядова коалiцiя, нi уряд не можуть працювати ефективно».

За словами Богатирьової, виходом iз «цього паралiчу» можуть бути достроковi парламентськi вибори.

«Якщо складатиметься ситуацiя таким чином, що яка-небудь стаття (Конституцiї) може бути застосована, i виходу iншого не буде, Президент буде змушений ухвалювати таке рiшення (про розпуск парламенту) для того, щоб виключити непрогнозований розвиток подiй i непрогнозований процес президентських виборiв», – заявила секретар РНБО.

Президент має право розпустити парламент, якщо протягом місяця після виборів або після розпуску попередньої коаліції не створена нова коаліція, якщо протягом 2 місяців парламент не може призначити уряд, або якщо парламент протягом місяця не збирається на свої засідання.

Водночас, Конституція забороняє розпускати парламент за півроку до завершення президентських повноважень. Чергові вибори Президента призначені на 17 січня 2010 року.

 

Читайте также по теме