ГолосUA
12:03 20/03/2009

Богословська не отримала відповіді про стан ГТС від “Нафтогазу”

Тимчасова слідча комісія з питань розслідування газотранспортної системи України не отримала відповіді на свої запити щодо технічного стану ГТС ні від національної акціонерної комісії “Нафтогаз України”, ні від її дочірньої компанії — “Укртрансгаз”.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі голови тимчасової комісії та народного депутата України Інни Богословської.

Проте, відповідно до документів та пояснень, отриманих ТСК, газотранспортна система України знаходиться в задовільному стані та на сьогоднішній день здатна забезпечити безперебійне постачання природного газу для споживачів України та транзит природного газу до споживачів інших країн.

“Разом з тим, стан об’єктів газотранспортної системи України має великий ступінь зносу та потребує залучення достатніх грошових коштів для фінансування робіт з відновлення таких об’єктів. Так за оцінками експертів, рівень зносу газорозподільних мереж сягає 70%, а розмір коштів, які необхідні на їх відновлення та на досягнення європейського рівня безпеки експлуатації в межах країни становить бiльше 10 млрд. Гривень”, — йдеться у звіті тимчасової комісії.

На думку членів комісії, слід створити правові та економічні умови для залучення інвестицій в модернізацію та розвиток ГТС через її критичний технічний стан та відсутність постійного та належного фінансування цих робіт з боку Держави як власника газотранспортної системи країни.

 

Читайте также по теме