ГолосUA
15:19 15/07/2009

Богословська звинувачує БЮТ і Партію регіонів у намаганні створити двопартійну систему влади

Народний депутат, екс-член фракції Партії регіонів Інна Богословська звинувачує парламентські фракції ПР і БЮТ у намаганні створити двопартійну систему в Україні

Про це вона сьогодні повідомила під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми сьогодні маємо в Україні намір окремих груп Партії регіонів і БЮТ створити двопартійну систему, вилучити з політичного простору будь-які нові чи менш впливові політичні сили і фактично позбавити людей права вибору. Тому що їх заганяють у парадигму: або ПР або БЮТ”, — заявила нардеп.

За її словами, таким чином вищезгадані політичні сили закладають “принципи феодалізму” у партійні відносини в Україні і тотального контролю над політичними уподобаннями людей, а також контролю над партійною поведінкою окремих членів партій в їх середині.

Серед передумов до створення двопартійної системи в Україні народний депутат згадала нещодавно запропонований фракцією БЮТ проект Конституції, який, за словами політика, передбачав введення “імперативного мандату” і підпорядкування судової системи чинній владі.

“Таким чином, закрита політична система за рахунок пропорційної системи закритих списків і повна ізольованість влади від громадян дає можливість закрити останній шлях до народовладдя в Україні”, — сказала вона.

Є.Стеценко

 

Читайте также по теме