ГолосUA
06:39 30/04/2010

Бортницька станція аерації — в аварійному стані

Будь-яке навантаження на Бортницьку станцію аерації на сьогодні є високим.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі «Київводоканалу». />  
За даними компанії, протягом квітня споруди та обладнання Бортницької станції аерації працювали в звичайному технологічному режимі. Ситуація з надходженням на споруди великих об’ємів стічних вод, яка спостерігалася у березні, поступово стабілізувалася. Надходження в систему міської каналізації від танення снігу припинилось. Об’єми стоків, знаходилися на рівні 850-920 тис. м3/добу. Однак, враховуючи крайню зношеність споруд та обладнання Бортницької станції аерації (особливо I блоку), відсутність коштів на своєчасне проведення ремонтних робіт та придбання запчастин, навіть таке навантаження на сьогодні є високим.

У зв’язку з цим, необхідно постійно регулювати розподілення стічних вод між блоками станції для забезпечення якості очищених стічних вод, говориться в повідомленні.

Станція потребує термінової реконструкції. Однак, як і в попередні місяці, фінансування жодних робіт по модернізації та реконструкції станції, за які відповідають управління КМДА не здійснювалося і роботи не проводилися.

Аварійних та позаштатних ситуацій в роботі не виникало. Залпові та аварійні скиди неочищених або недостатньо очищених стічних вод в Дніпро відсутні. Показники якості очищених стічних вод знаходилися в межах встановлених нормативів допустимого скиду. Ситуація на мулових полях відносно стабільна. Поривів дамб не було.

Всі поточні роботи на станції протягом квітня проводилися власними силами персоналу станції за кошти «Київводоканалу».
 

Читайте также по теме