ГолосUA
10:30 18/07/2010

Будівельники вимагають скасувати ПДВ

Для стабілізації будівельної галузі України потрібно стимулювати попит на ринку, що неможливо при нинішніх умовах існування податку на додану вартість.

Про це заявив президент корпорації "Граніт" Віктор Видренко.

“Це повинно було бути одним з перших антикризових заходів і чомусь це ще не настало. Але ми сподіваємося, до цього ще підійти, тому що це дозволить нам знизити ціни до 10%, від 8 до 10% ціни можуть знизитися”, — запевнив В.Видренко.

Щоправда представники влади вже підрахували: повне скасування ПДВ для будівельників призведе до втрат бюджету у розмірі 3 мільярдів гривень щороку. Отже готові запропонувати альтернативний варіант.

“Ті об’єкти, які будуть будуватися по програмі доступного житла — там, де будуть виділятися безкоштовно ділянки, люди будуть отримувати 30% субсидії — там ми будемо наполягати, аби будівельно-монтажні роботи не обкладалися ПДВ”, — таку думку висловив міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба.

Нагадаємо, скасувати ПДВ на будівельно-монтажні роботи свого часу пообіцяв уряд під час підготовки проекту Податкового кодексу. Однак напередодні першого читання ця норма зникла з документу.

За матеріалами: 24 канал />  

Читайте также по теме