ГолосUA
13:53 18/04/2010

Будівництво бази національної збірної з футболу в Гореничах буде продовжено — Суркіс

За п’ять років, що пройшли з моменту початку втілення проекту по створенню бази збірної в Гореничах, так і не вдалося добитися від влади сприяння в зведенні учбово-тренувальної бази для національної футбольної збірної, тому проект буде реалізований власними силами на сусідній території. Про це розповів глава ФФУ Григорій Суркіс.

«У 2003-му я придумав цей проект і вибив у президента Кучми дозвіл передати нам під забудову територію танкового полігона. Він дав доручення тодішньому міністрові оборони Євгену Марчуку. І там давно б уже була побудована сучасна база з десятьма полями», — розповів Суркіс.

«Але прийшла нова влада й сказала цьому проекту «Ні!» І все, чого я зумів домогтися за ці п’ять років, — це зміни вивіски проекту. Було вирішено під егідою Національного олімпійського комітету й Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту побудувати тренувальний спортивний табір для всіх гральних видів спорту. Але далі розмов не пішло. Усе, на що спромоглася влада, — це передати територію з балансу Міністерства оборони на баланс Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту. Тепер власними силами охороняємо ту дещицю, яку ми все-таки встигли зробити», розповів глава ФФУ.

Разом з тим, відмовлятися від проекту Григорій Суркіс не має наміру.

«П’ять років поневірянь остаточно переконали мене в тому, що з владою краще не зв’язуватися. Ми домовилися в місцевій раді, що візьмемо чотири гектари землі на прилеглій ділянці і побудуємо все, що задумали, там», — додав глава ФФУ.

За матеріалами: «Дзеркало тижня».

 

Читайте также по теме