ГолосUA
18:19 05/05/2010

Будівництво залізничної лінії “Москва-Відень” збільшить транзит вантажів територією України на 23 мільйони тонн — Єфименко

Участь у проекті з будівництва ширококолійної залізничної лінії «Москва – Відень» дасть змогу збільшити транзит вантажів територією України на 23 млн. тонн.

Про це повідомив міністр транспорту та зв’язку Костянтин Єфименко на брифінгу в будинку уряду, повідомив Департамент інформації та масових комунікацій Кабміну.

К. Єфименко відзначив, що Україна бере участь у цьому проекті і входить до консорціуму з його реалізації. «Зараз вирішується питання розробки техніко-економічного обґрунтування цього проекту. Мова йде про будівництво колії на території Словаччини та Австрії. Для України це збільшення транзиту вантажопотоку на 23 млн. тонн», — повідомив він.

Нагадаємо, Україна та Росія під час VII засідання Підкомісії з питань транспорту Комітету з питань економічного співробітництва Міждержавної українсько-російської комісії, яке відбулося 4 травня 2010 року у м. Брянську Російської Федерації домовилися спільно взяти участь у будівництві ширококолійної залізничної лінії «Москва – Відень» />  

Читайте также по теме