Бюджет-2011 відрізняється від попереднього тим, що розроблений на новій податковій базі — експерт

 

size="4">Головними відмінностями Бюджету 2011 року від бюджету 2010 року є його розробка на основі нових міжбюджетних відносин та новій податковій базі.

 

size="4">Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA висловив генеральний директор Бюро економічних та соціальних технологій Валерій Гладкий.

 

size="4">«Дві головні відмінності — це те, що він розроблений на нових правилах міжбюджетних відносин, на новому бюджетному кодексі, а друга, те що він розроблений на новій податковій базі, тобто, на новому Податковому кодексі. Це його принципова відмінність», — пояснив експерт.

 

size="4">При цьому В. Гладкий також назвав відмінністю зменшення бюджетного дефіциту та збільшення видатків розвитку.

 

size="4">«Бюджет 2010 року задав певний «трак» стабілізації державних фінансів, тобто привів їх до можливостей економіки. Бюджет наступного року цей «трак» продовжує. Відбувається подальше скорочення бюджетного дефіциту, скорочення темпів запозичень, і це нормально. Власне, на відміну від 2010 року змінюються планові капітальні видатки», — відзначив він.

 

size="4">На думку В. Гладкого, на стороні видатків таких принципових відмінностей, що стосуються державного бюджету, також немає, а «є зміна у відносинах між центральними бюджетами і місцевими».

 

size="4">Нагадаємо, 14 грудня Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект Бюджету на 2011 рік.

 

size="4"> 

Читайте также по теме