ГолосUA
18:18 18/02/2010

Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ ознайомило ЦВК з попередніми висновками спостерігачів

Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ ознайомило Центральну виборчу комісію з попередніми висновками спостерігачів.

Про це повідомила прес-служба комісії.

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал 18 лютого зустрівся з главою місії спостереження Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ послом Гайді Таліавіні, її заступником Гаральдом Єпсеном та аналітиком виборчого процесу Раулем Мурешаном.

Спостерігачі від місії вже проаналізували перебіг виборів у тих регіонах, де вони працювали, подали свої зауваження й пропозиції, більшість з них уже повернулись до своїх країн.

Підготовлена заява міжнародної місії про попередні результати та висновки, яку гості запропонували увазі Центральної виборчої комісії. Але, зазначила Г.Таліавіні, з метою більшої об’єктивності та конструктивності наступного підсумкового звіту члени місії хотіли б з’ясувати окремі аспекти проведення повторного голосування, а також особливості судового оскарження протоколу комісії про результати виборів Президента України.

Глава місії БДІПЛ окреслила основні теми попередніх висновків міжнародних спостерігачів щодо перебігу виборчої кампанії в Україні. Це, зокрема, оцінка виборчого законодавства й рекомендації щодо необхідності створення Виборчого кодексу, забезпечення роботи окружних та дільничних виборчих комісій, рівень фахової підготовки членів цих комісій, напрями просвітницької роботи з виборцями та низка інших.

 

Читайте также по теме