ГолосUA
11:42 01/10/2008

БЮТ приймає усі ультиматуми НУ-НС щодо створення коаліції

БЮТ підтримує усі чотири ультиматуми, які учора висунув їм лідер блоку "Наша Україна-Народна самооборона" В’ячеслав Кириленко щодо створення «коаліції трьох» — БЮТ, НУ-НС та Блоку Литвина. 

Як передає кореспондент Голос.UA, про це сьогодні на прес-конференції після засідання уряду повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, 156 депутатів її блоку підписалися за створення такого союзу, тоді як вимоги щодо створення коаліції ставить лише НУ-НС. БЮТ їх підтримує: це скасування прийнятих законопроектів про референдум і державну службу, формування порядку денного, підтримання вето президента на п’ять законів і формування чіткої позиції щодо конфлікту у Грузії. 

«Для збереження коаліції ми будемо приймати всі ультиматуми, навіть із заплющеними очима, аби тільки зберегти стратегічний курс України та парламент», — зазначила вона.

 Водночас Юлія Тимошенко висловила впевненість, що будуть прийняті ці ультиматуми, то Президент висуне нові ультиматуми, які, за її висловом, стосуються, приміром, монголо-татарського іга чи ще чогось. Лідер БЮТу також запевнила, що її політична сила продемонструє країні, хто хоче демократичної коаліції, а хто — ні.

 

Читайте также по теме