ГолосUA
06:55 02/09/2010

БЮТ вважає позбавлення частот «5 каналу» та TBi політичним рішенням

Ухвала Київського апеляційного адміністративного суду про відміну рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про надання частот телеканалам ТВi і «5 канал» є виключно політичним рішенням.

Про це депутат від БЮТ Дмитро Ветвицький заявив в коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, «влада цілеспрямовано обмежує свободу слова, знищуючи незалежні ЗМІ та монополізуючи інформаційних простір». «ТВI та «5 канал» стали об’єктами удару саме тому, що вони не є лояльними до нинішньої влади. Ці канали дають можливість виступати новим політичним силам та мають високий рівень популярності серед глядачів. Такі телеканали повинні бути присутніми в інформаційному просторі, враховуючи те, що ми прагнемо побудувати державу на основі демократичних цінностей», – наголосив народний депутат.

Довідка. 8 червня 2010 року Київський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позовні вимоги медіа-холдингу U. A. Inter Media Group, скасувавши рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2009 року про результати конкурсу, відповідно до якого TBi отримав 33 частоти, «5 канал» – 26 частот. /> 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про надання частот телеканалам ТВi і «5 канал».

Телеканал ТВі заявив про намір оскаржити це рішення у Вищому адміністративному суді України.

А. Береза
 

Читайте также по теме