ГолосUA
12:34 25/07/2010

Через спеку кияни та гості столиці влаштовують нічні пікніки

Майже 40-градусна спека виганяє мешканців багатоповерхових будинків на вулицю. Люди розташовуються на берегах прилеглих озер і каналів сім’ями, з друзями. Оскільки у багатьох жителів Києва в цей час відпустки і до них приїжджають гості, є привід поспілкуватися і поспостерігати за зоряним небом.

Приміром, ряд мешканців мікрорайону «Русанівка», — острови на Лівому березі Дніпра в Києві — запросили своїх друзів на канал, що омиває його і до півночі на моторних човнах співали пісні під гітару.

На тій же Русанівці табором стали ентузіасти туристичного відпочинку. Вони готові організувати річкові походи по околицях Києва. «Замовте дату та час походу, домовимося про оплату палива, питання вирішуємо. Можна на борту влаштувати шашлик, риболовлю, юшку», — розповів один із «Русанівських аборигенів» Артур.

З тентами і наметами виходять люди на ніч до парків і внутрішньоміського лісу на Виноградарі, Святошині, Лісовому масиві і Голосієво. Останнім часом трохи покращилася інфраструктура для відпочинку в таких зонах. Відпочиваючі все менше залишають після себе сміття, оскільки з’явилося більше контейнерів для його збирання.

У парках Києва також останнім часом народ і вдень і вночі насолоджується свіжим повітрям. Найбіль «густонаселене» місце в місті — місцевий «Гідропарк». У столиці поки що тримається суха погода, іноді буває хмарно, але дощу на основній території немає.

Гідрометцентр України на найближчу добу прогнозує спекотну, переважно суху погоду. Дощі — на заході країни.

За матеріалами: Подробности, Інтерфакс-Україна

 

Читайте также по теме