ГолосUA
15:54 01/07/2010

Черговий приїзд патріарха Кирила носитиме політичний характер – Київський Патріархат

Третій приїзд до України Предстоятеля Російської Православної Церкви Московського патріарха Кирила буде політичним.

Про це заявив Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Свої візити він використовує для того, щоб просувати ворожу українській державності політичну концепцію «руського міра», в якому Україні відведена лише роль слухняного молодшого брата», — сказав патріарх Філарет.

За його словами, наприкінці липня до Україні із третім візитом приїздить Російський патріарх Кирило, однак його візит, як і всі три попередні, носитиме виключно політичний характер. Він наголосив, що патріарх Кирило просуває в Україні ідею політичної єдності України та Росії, що загрожує самостійності держави. Також він наголосив, що патріарх Кирило прагне зруйнувати незалежність і самостійність УПЦ (МП) в управління, для чого хоче створити в Києві постійну патріаршу резиденцію.

Патріарх Філарет зазначив, що від приїзду московського патріарху УПЦ (КП) не очікує нічого доброго. Однак у день приїзду патріарха Кирила УКП (КП) буде звершувати богослужіння у Володимирському соборі та Хресний хід до пам’ятника рівноапостольному князю Володимиру і ніякого протистояння не відбудеться.

К. Коваленко   />  

Читайте также по теме