Черновецький — дуже зручна мішень для влади в боротьбі з корупцією — політолог

Мер Києва Леонід Черновецький може опинитися за ґратами, оскільки є зручною мішенню для влади у боротьбі з корупцією.

Про це заявив політолог та політтехнолог Тарас Березовець в ексклюзивному коментарі ГолосUA.

На переконання політолога. Л. Черновецький нічого не знав про існуючий законопроект, згідно з яким мера можна буде відправити у відставку двома третинами голосів у парламенті і без проведення позачергових виборів.

“І по суті, він нічого змінити в цій ситуації не може. Бо Черновецький — дуже зручна мішень для влади в оголошеній боротьбі з корупцією”, — наголосив Т. Березовець.

При цьому політолог наголосив, що, якщо не сам Л. Черновецький сяде за грати, то це може очікувати всіх, хто мав з ним справи.

Нагадаємо, що уряд розробив законопроект, за яким мера можна відправити у відставку двома третинами депутатських голосів. Так, згідно з законопроектом "Про внесення змін до Законів України "Про місцеве самоврядування" і "Про вибори депутатів ВР, АРК, місцевих рад і сільських, селищних і міських голів", якщо депутати будуть не згодні з політикою мера, вони можуть двома третинами голосів виразити йому недовіру і відправити його у відставку. При цьому необов'язково проводити позачергові вибори мера. Його обов'язки, аж до чергових виборів, може виконувати секретар ради.

Читайте также по теме