ГолосUA
07:48 29/12/2010

Данилюк з активістами о 12-ій підуть пікетувати Карпачову

Активісти Майдану, протестувальники Податкового кодексу, планують о 12-ій провести акцію протесту, щоб привернути увагу українського омбудсмана Ніни Карпачової до ув’язнених вчора їх соратників.

Про це сьогодні в ексклюзивному коментарі ГолосUA заявив лідер активістів Олександ Данилюк.

За словами О. Данилюка, Н. Карпачова займається лише справами високопосадовців, таких як ув’язнений екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, до якого вона навідувалась, щоб переконатися, чи в належних умовах його тримають. “Її вибірковість дивує”, — наголосив активіст.

Ми сподіваємося, що вона знайде час і для громадських активістів, які точно ніякого відношення до криміналу не мали. Немає жодних доказів і бути їх не може”, — зазначив він.

На переконання лідера активістів, зараз зростає соціальне протистояння незаконним діям влади, тому остання намагається придбати найбільш “активних”. “В нашій країні наша людина під слідством може знаходитися роками. Їх просто ув’язнити. Це ідея слабка, тому що рівень соціального незадоволення є такий, що з’являться інші лідери”, — пояснив О. Данилюк.

Нагадаємо, за повідомленнями у ЗМІ, у вівторок пізно ввечері суд виніс рішення щодо арешту трьох активістів податкового Майдану. За словам О. Данилюка, про арешти стало відомо від одного з активістів Майдану — Олександра Мандича — якого було відпущено після трьох діб утримання в ізоляторі тимчасового утримання. За його словами ввечері Мандича та ще трьох активістів «податкового мандату» повезли до Шевченківського райсуду Києва.

На засіданні головував суддя Пономаренко Н.В. За рішенням суду Мандич був звільнений з під варти, а трьом іншим активістам — Гаркавенку І.О., Заплаткіну О.В. та Грузинову В.М. – було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Як повідомив лідер активістів, ці люди не були організаторами Майдану, а лише допомагали — приносили харчі та речі протестувальникам.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...