ГолосUA
11:07 10/02/2011

Дарницький міст у столиці обіцяють ввести в експлуатацію вчасно

Дарницький залізнично-автомобільний мостовий перехід, який об’єднає залізничний та автомобільний рух лівобережної і правобережної частини столиці обіцяють відкрити згідно з графіком — наприкінці березня — початку квітня.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

У відомстві підкреслили, що щодня у цілодобовому режимі міст будують близько тисячі фахівців та більше ста одиниць техніки. “Саме завдяки такому щільному графіку роботи та системному фінансуванню будівництва мостовий шляхопровід планується здати у заплановані строки”, — йдеться у повідомленні.

Новий міст через Дніпро з’явиться вперше за останні десятиліття. Його особливістю є і те, що він будується за абсолютно новими технологіями, які в українському будівництві ще не застосовувалися. Крім того, будівельні матеріали, які використовуються при проведенні робіт, в більшості є українського виробництва.

“Завдяки чіткому фінансуванню, що забезпечує Кабінет Міністрів України, вдалося зберегти темп, який ми взяли в минулому році. Завдання, яке було поставлено урядом щодо забезпечення графіку робіт та введення мосту в експлуатацію, буде виконано у визначений строк”, — підкреслив начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

Нагадаємо, 17 грудня 2010 року 17 грудня було відкрито автомобільний рух з лівого берега на правий Дарницьким залізнично-автомобільним мостовим переходом через р. Дніпро.

27 вересня 2010 року відкрито залізничний рух на двох коліях Дарницького мосту – з правого берега та лівий та з лівого на правий. 

Наприкінці березня – початку квітня заплановано відкрити рух Дарницьким мостом з правого на лівий берег Дніпра. 

Читайте также по теме