ГолосUA
18:08 14/04/2009

Демонстранти в Таїланді припинили акції протесту після загибелі двох людей

Демонстранти, що влаштували безлади в столиці Таїланду м.Бангкок, припинили сьогодні акції протесту, після того, як в результаті протистояння були вбиті двоє людей і більше 120 отримали поранення. Кримінальний суд Бангкока вже видав ордери на арешт 14 чоловік, включаючи поваленого прем’єр-міністра країни Таксина Чинавата. />  

Четверо лідерів опозиції здалися поліції і будуть допитані, повідомив заступник комісара поліції Ватчарапол Прасарнраджкит. Після їхнього арешту демонстранти вишикувалися в чергу до автобусів, які надала влада країни, щоб розвозити протестуючих по будинках. Багато бунтівників виглядали втомлено і пригнічено, передає Associated Press.
 

Тим часом представник столичної поліції Супорн Пансуа заявив, що лідерам демонстрації пред’явлено звинувачення в організації масових безладів і незаконних зборів, які мають на увазі позбавлення волі на 7 і 3 року відповідно.
 

У свою чергу, прем’єр-міністр країни Абхисит Ветчачива заявив в телезверненні, що "це не перемога або поразка якоїсь окремої сторони". "Якщо це і перемога, то перемога суспільства, в результаті якої були відновлені мир і порядок", — додав він. Прем’єр також сказав, що загроза з боку демонстрантів все ще існує, оскільки деякі з них, в тому числі один з лідерів — Джакрапоб Пенкаїр, заявили про свій намір організувати нові угрупування. "Нам ще багато що треба зробити", — сказав А.Ветчачива у зв’язку з цією заявою.
 

Нагадаємо, безлади в Бангкоку почалися 13 квітня. Урядові війська почали розгін мітингувальників, які зосередилися в районі крупної транспортної розв’язки Din Daeng.

 

Читайте также по теме