ГолосUA
07:17 20/03/2009

Депутати слухатимуть звіт Богословської

Сьогодні Верховна Рада України на пленарному засіданні заслухає звіт парламентської комісії з розслідування стану функціонування газотранспортної системи і забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках.

Про це йдеться у порядку денному парламенту.

Окрім цього, депутати розглянуть проекти постанов про звільнення члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка і про створення парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин доведення до банкрутства виробника сільськогосподарських машин заводу «Херсонські комбайни» (Херсон).

Парламент також вирішив повернутися до розгляду урядових законопроектів про внесення змін до закону «Про державний бюджет на 2009 рік» та в інші закони про надання компенсацій і повноваження обласних і районних рад і про введення податку на нерухомість для квартир більше 150 кв. м і будинків площею більше 300 кв. м у розмірі 1% від суми прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожен 1 кв. м загальної площі об’єкту оподаткування.

Рада розгляне внесення до порядку денного законопроекту про продовження терміну повноважень сільських, селищних і міських голів з 4 до 5 років.

Окрім цього, ВР розгляне в 2 читанні законопроект про асоціації органів місцевого самоврядування і законопроекти про внесення змін до закону «Про стимулювання розвитку регіонів» про розширення груп територій, які визнаються депресивними, і надання їм такого статусу і про доброчесну поведінку осіб, уповноважених на виконання функцій держави, органів місцевого самоврядування.

Парламент також має намір розглянути законопроекти про особливості передачі в оренду і концесію об’єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведень, що знаходяться в комунальній власності, і про внесення змін до закону «Про місцеве самоврядування в Україні» про права сільських, селищних, міських голів зупиняти рішення ради.

При цьому Рада розгляне урядовий законопроект про встановлення ставки акцизного збору на кріплені вина із вмістом алкоголю більше 18% на рівні 27 гривень/литр 100-процентного спирту з 1 липня поточного року, і 34 гривні/литр 100-процентного спирту — з 1 липня 2010 року.

 

Читайте также по теме