ГолосUA
09:40 29/04/2010

Депутати відшкодують збитки після «яєчні на димових шашках» — Литвин

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що народні депутати «у добровільно-примусовому порядку» відшкодують завдані парламенту збитки.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам, говорячи про події у ВР 27 квітня.

За словами В.Литвина, після засідання у сесійній залі працювали слідчі групи. «Зараз працює комісія, яка складе відповідний акт і буде запропоновано народним депутатам України у добровільно-примусовому порядку відшкодувати ці втрати», — наголосив В.Литвин. За його словами, «зрозуміло, що мова йде про матеріальні втрати. Морально-політичні втрати, яких зазнала Україна, ніхто не компенсує».

В.Литвин наголосив на тому, що не сприймає тих методів, якими користувалися депутати 27 квітня. «Я вважаю, що на цьому треба поставити крапку… Я усе розумію, сприймаю яйця, ви ж бачили, що я не падаю. Але, разом з тим, заносити сюди димові шашки — це є виявом «дикунства», — сказав спікер. Він вважає, що депутати, які це зробили, мали б розуміти свою відповідальність, адже могла початися пожежа, а в парламенті була велика кількість людей. «Відповідальність якась, мізки є, якщо не курячі, то поросячі?» — запитав В.Литвин. За його словами, у той день «діяли за принципом: війна все спише. Але абсолютно не спише».

Він пообіцяв, що розмова з цього приводу з народними депутатами ще відбудеться. За його словами, чимало людей після цих подій зверталися до медиків. Клеєм залиті «гнізда для голосування, попалене покриття, поламане обладнання». За словами голови ВР, спеціалісти констатували, що потрапляння яєць у монітори могло призвести до того, що вони б «вибухнули і загорілися».

Нагадаємо, під час засідання парламенту 27 квітня опозиція намагалася висловити протест проти ратифікації договору про пролонгацію перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України іще на 25 років в обмін на зниження ціни на газ. Народні депутати від БЮТ та НУ-НС накрили частину сесійної зали українським стягом та пронесли до будівлі димові шашки. Коли В. Литвин відкрив засідання та почав розгляд справи про ратифікацію, депутати закидали його та систему голосування «Рада» свіжими яйцями.

За матеріалами: «УНІАН» />  

Читайте также по теме