ГолосUA
15:13 18/05/2010

Депутати вирішили не змушувати людей лікуватися від алкоголізму

Верховна Рада України не ухвалила проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо обов’язкового лікування від алкоголізму, наркоманії чи токсикоманії).

За проголосувало лише 92 народні депутати з 226 необхідних, передав кореспондент ГолосUA.

У пояснювальній записці йдеться, що зловживання спиртними напоями несприятливо впливає не лише на здоров’я людини, але і на криміногенну ситуацію. Про гострість проблеми зловживання алкоголем, наркоманії та токсикоманії свідчить державна статистика, дані громадських організацій. Так, за даними МВС України кількість злочинів, здійснених в стані сп’яніння, складає близько 60 тис. на рік. Переважна більшість (до 80%) нещасних випадків трапляються з людьми, що зловживають спиртними напоями. Стимулюють зростання рівня злочинності, насильства і корупції наркоманія та токсикоманія, незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних і токсичних речовин.

Доцільність розроблення та прийняття законопроекту визначається необхідністю удосконалення правових норм про профілактику алкоголізму, наркоманії та токсикоманії. Проект Закону створює правові, організаційні та інші умови для запровадження обов‘язкового лікування правопорушників від алкоголізму, наркоманії та токсикоманії. />  

Читайте также по теме