ГолосUA
13:16 23/06/2010

Держава не може собі дозволити якісну швидку медичну допомогу — експерт

Держава не може собі дозволити якісну швидку медичну допомогу.

Про це заявив експерт з медичного права Максим Баришников під час прямого ефіру програми “РозворотUA” на радіо “Ера”.

“Швидка допомога — це доволі коштовний засіб надання медичної допомоги, й він потребує коштів не тільки на якісне обладнання, але й постійні кошти на утримання самих автомобілів, чергових швидкої, витрати на пальне тощо. І безумовно, скоріше за все, сучасний економічний стан країни не дозволяє нам утримувати таку швидку допомогу”,- переконаний він.

М. Баришников пояснив, що в Україні рівень лікарів досить високий, оскільки ще за радянських часів охочих працювати у медичній сфері було небагато.

 “В більшості розвинених країн світу швидка допомога — це засіб перевезення хворого з місця де трапилась якась ситуація до найближчої лікарні чи поліклініки. В радянському союзі, а після то ми успадкували цю систему, швидка медична допомога — це є незалежний канал отримання доволі високопрофесійної медичної допомоги. До двох місць ніяк не могли знайти добрих лікарів — це працівників швидкої та у туберкульозні відділення. Тому, ще з 60-70 років звикли, що рівень лікарів швидкої високий”, — пояснив він. 

Нагадаємо, 17 червня київська міська адміністрація ухвалила нові правила “Загальної державної системи надання екстреної медичної допомоги”. />  

Читайте также по теме