ГолосUA
14:17 16/04/2010

Державіаадміністрація не знає про закриття українських аеропортів через вулкан

До Державної авіаційної адміністрації не надходило інформації щодо закриття українських аеропортів через наближення хмари вулканічного попелу після виверження вулкану в Ісландії 14 квітня 2010 року.

Про це повідомляє прес-служба міністерства транспорту та зв’язку України.

Фахівці відділу з метеорологічного забезпечення та синоптики регіональних структурних підрозділів Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) тримають під постійним контролем ситуацію з можливим поширенням хмари вулканічного попелу в напрямку території України.

Так, до регіональних структурних підрозділів Украероруху вже надіслано попереджувальні повідомлення про можливу появу хмари вулканічного попелу у північній частині Бориспільського та Дніпропетровського районів польотної інформації. Планується також надіслати таке повідомлення Львівському регіональному підрозділу.

За інформацією Міжнародного аеропорту "Бориспіль" вчора, 15 квітня, через закриття аеропортів у Європі було скасовано два рейси на прибуття та три рейси на відправлення. /> Сьогодні, 16 квітня, скасовано 23 рейси на прибуття та 24 рейси на виліт, що пов’язано з обмеженням польотів та закриттям багатьох європейських аеропортів.

Проте ситуація в аеропорту "Бориспіль" є стабільною, представництва авіакомпаній, рейси яких затримуються, активно працюють з пасажирами, організовуючи розміщення та забезпечення усім необхідним.

Щодо виконання українськими авіакомпаніями внутрішніх рейсів, Міжнародний аеропорт "Бориспіль" працює у штатному режимі.

 

Читайте также по теме