ГолосUA
12:11 14/04/2010

Держбюджет буде готовий через дві години після встановлення ціни на газ – Клюєв

Кабінет міністрів зможе подати проект Державного бюджету на 2010 рік максимум до 1 травня.

Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«Я думаю, що наступного сесійного тижня він вже буде готовий, до першого травня все буде прийнято, не хвилюйтеся», — пообіцяв він.

За словами урядовця, в Кабінету міністрів залишилося тільки одне питання, яке потребує вирішення до прийняття бюджету – газове.

«Чому ми не можемо подати (Держбюджет — ред.) без ціни на газ? Тому що відразу перерахується декілька показників бюджету. Наприклад, якщо ми знижуємо ціну до тієї, яку хочемо, то НАК «Нафтогаз» обійдеться без будь-яких державних дотацій і не потрібно буде закладати, як зараз 7,5 мільярдів гривень на дотацію НАК. Цієї дотації вже не буде. Так само і субсидії людям треба буде перерахувати. Нам щоб допрацювати цей бюджет потрібно буде десь дві-три години після того, як ми знатимемо ціну на газ”, — наголосив він.

Водночас, А. Клюєв не сказав про яке зниження ціни на російський газ йдеться. «Я не хотів би зараз відповідати на все, що стосується ціни, тому що зараз йде переговорний процес. Як тільки він закінчиться, ви все будете знати. До кінця тижня або на наступному тижні це питання буде вирішено і тоді відразу буде зрозуміло на яких умовах Росія постачатиме нам газ і як ми будемо розраховуватись», — підсумував урядовець.

А. Береза

 

Читайте также по теме