ГолосUA
09:48 25/01/2011

Держфінпослуг адекватно не реагує на фінансову кризу — Рахункова палата

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України як державний регулятор небанківського фінансового ринку не має належного впливу на піднаглядні йому фінансові ринки.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Рахункової палати України.

Так, за інформацією відомства, Держфінпослуг у 2008– 2010 роках не забезпечила повного та ефективного виконання передбачених чинним законодавством основних завдань і функцій.

“Головною проблемою формування та удосконалення нормативно-правового поля регулювання небанківського фінансового сектору є відсутність адекватного системного реагування на ті негативні процеси, що стали наслідком впливу фінансової кризи”, — зазначено у висновку аудиторів Рахункової палати.

Також аудитом встановлено, що Держфінпослуг не забезпечив планування показників своєї професійної діяльності відповідно до базового переліку результативних показників та вимог нормативно-правових актів щодо повноти та об’єктивності визначення критеріїв оцінки своєї діяльності.

“Колегія Рахункової палати висловила стурбованість позицією уряду та Мінфіну, які тривалий час не вирішують питання належного фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності Держфінпослуг”, — зазначено у повідомленні прес-служби.

Так, з а інформацією відомства, Кабмін прийняв 28 доручень про вирішення проблеми забезпечення комісії необхідними площами, але вона не вирішується по суті. Бюджетні призначення Держфінпослуг за видатками споживання щорічно приймалися Мінфіном у розмірах 30-50 % від розрахункової потреби, а фінансування видатків розвитку взагалі не передбачалися.

Читайте также по теме