ГолосUA
14:55 06/07/2010

Держгірпромнагляд хоче ремонтувати газове обладнання за рахунок ціни на транзит газу

Держгірпромнагляд хоче в ціні за транзит газу закласти кошти для ремонту газового обладнання.

Про це заявив голова Держкомітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничного нагляду Сергій Сторчак на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Пропонується у тарифі на транспортування та постачання природного газу виділити цільову надбавку для проведення ремонтних робіт та профілактичних робіт газового обладнання. Це буде реальний фінансовий ресурс, який дозволить утримувати в нормальному стані газове господарство та упередити травматизм серед населення», — зауважив він.

За словами посадовця, смертельний травматизм у використанні газу в побуті за останні десять років зріс вдесятеро, тому Держгірпромнагляд розглядає різні можливості, щоб попередити наслідки нещасних випадків. Він наголосив, що з приводу цього питання була проведена нарада, за підсумками якої було запропоновано ввести надбавку в ціні за транзит газу надбавку для ремонту обладнання.

Також Держгірпромнагляд планує підвищити відповідальність споживачів за самовільні дії із газовим обладнанням, а юридичним особам підвищити відповідальність за зведення будівель та споруд у смугах відводу підземних газопроводів.

Сторчак зазначив, що такі зміни пропонується внести до адміністративного кодексу, передбачивши за це збільшення штрафу.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме