ГолосUA
10:39 10/03/2010

Держгірпромнагляд починає перевірки підприємства, які застосовують вогненебезпечні суміші газу у виробництві

Держгірпромнагляд звернувся до територіальних управлінь з вимогою провести перевірки підприємств, що використовують у виробництві горючі гази.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Державного комітету з питань промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

За даними відомства, у разі виявлення таких порушень, винні особи будуть притягнуті до відповідальності. «На такий крок Комітет іде заради профілактики нещасних випадків, подібних до того, що стався 2 березня 2010 року в місті Кіровськ Донецької області на вул. Театральна, 10. У той день, під час проведення робіт із заміни водопровідних стояків, вибухнув балон, заповнений сумішшю горючих газів «МАФ», — говориться в повідомленні.

 Представники Держгірпромнагляду, що входять до складу комісії з розслідування, яку створено міськвиконкомом м. Кіровське, продовжують розслідування цього нещасного випадку.

На території України, як зазначили в повідомленні, не виробляються такі гази і постачаються із за кордону. «Постачати продукцію на ринок України за технічними умовами іноземних фірм можна за умови приведення їх у відповідність з чинним законодавством та нормативною документацією, чинною в Україні, внесення необхідних змін чи переоформлення та виконавши державну реєстрацію… Є вимоги, що належать до компетенції органів державного нагляду і підлягають погодження з ними. На цей час Держгірпромнагляд не погодив технічні умови на «МАФ».

Вимоги щодо балонів для скраплених вуглеводневих газів поширюються тільки на пропан, бутан та їх суміші. Зазначеними держстандартами не передбачено застосування балонів для збереження та транспортування скрапленого газу МАФ.

 

Читайте также по теме