ГолосUA
07:49 16/04/2010

Держкомпідприємництво хоче посилити відповідальність посадових осіб

Законопроектом, розробленим Держкомпідприємництвом, передбачено застосування санкцій до керівників та посадових осіб державних органів від спеціалістів до вищих посадових осіб держави, керівників органів місцевої влади і самоврядування та колегіальних органів. Про це ГолосUA повідомили в прес-службі уряду.

Закон встановлює штрафи у розмірі від 200 до 600 неоподаткованих мінімумів, що становить 5 посадових окладів державних службовців, а за ті самі дії, вчинені протягом року, передбачає, за рішенням суду, заборону чиновнику протягом трьох років займати посади в державних органах.

Санкції застосовуються у випадках порушення в сфері дозвільного законодавства: за видачу дозвільного документа, необхідність якого не встановлена законом, видачу дозвільного документа поза межами дозвільного центру, бездіяльність керівника міської ради, РДА щодо створення та роботи дозвільного центру. У сфері регуляторної політики – за порушення порядку підготовки та прийняття регуляторних актів та порядку відстеження результативності та перегляду регуляторних актів.

Не залишаться без покарання й посадові особи, бездіяльність яких призвела до необґрунтованого набуття підприємцем права вчиняти дії за принципом мовчазної згоди.

Кабінету Міністрів України, центральним органам виконавчої влади, місцевим радам, обласним та районним державним адміністраціям надається тримісячний термін для приведення своїх нормативно-правових актів у відповідність до законодавства у сфері підприємницької діяльності.

 

 

Читайте также по теме