ГолосUA
07:38 17/06/2010

Держкомпідприємництво ініціює зміни до Податкового кодексу

Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва активно займається вивченням ситуації із фіксованим податком для сільськогосподарських підприємств і питанням повернення ПДВ для зернотрейдерів.

«Вважаю, що фермер може мати господарство до 25 гектарів. Податок для нього ми не змінюватимемо. Для великих фермерів, які мають до 3 тисяч гектарів, пропонуємо підняти податок вдвічі. Але люди, які мають по 30, 50, 100 тисяч гектарів – це вже не фермери, а латифундисти, які працюють за екстенсивним методом. Вони не можуть працювати на спрощеній системі. Це просто нонсенс. У них виходить податок на 1 гектар у розмірі 20 гривень. Це створює нерівні умови на ринку», – заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, — повідомила прес-служба уряду.

На думку очільника відомства, такі власники землі повинні платити за загальною системою оподаткування, а не за спрощеною, як це відбувається нині.

Також Держкомпідприємництво вивчає питання несправедливого повернення ПДВ зернотрейдерам при експорті сільгосппродукції, завдяки якому зернотрейдери отримують набагато більші прибутки, ніж самі виробники.

Як заявив Михайло Бродський, між першим і другим читанням проекту Податкового кодексу Комітет ініціюватиме зміни до нього для створення конкурентних умов у сільському господарстві, оскільки вважає, що порядок треба наводити не за рахунок найманих працівників, бюджетників та пенсіонерів, а за рахунок великого бізнесу.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...