Мария Мамаева
11:20 01/12/2010

Держспоживстандарт планує зменшити кількість органів сертифікації транспортних засобів

 

Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики планує зменшити кількість органів, які здійснюють сертифікацію транспортних засобів.

 

Про це повідомив голова Держспоживстандарту Олександр Матвійчук на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

/> “Держспоживстандарт завершує перевірку органів сертифікації транспортних засобів, за результатами якої, можливо, будуть вжиті заходи з призупинення прав окремих органів на здійснення їхньої діяльності. Так, з 21 органу сертифікації, їх кількість стане меншою”, — сказав О. Матвійчук.

 

Зокрема, за його словами, найбільше зауважень Держспоживстандарту викликала робота “Запоріжжястандартметрологія”. Серед недоліків роботи якої було зазначено недотримання державного стандарту, дублювання випробувань різними методами, а також робота на основі документів, що не є чинними. Крім того, на державному підприємстві “Чернігівстандартметрологія”, за словами О. Матвійчука, із 1284 виданих з початку року сертифікатів відповідності, 22 були анульовані.

 

Читайте также по теме