Держспоживстандарт стимулюватиме систему добровільної сертифікації.
Про це сьогодні зазначив голова Дерспоживстандарту Олег Поволоцький під час наради, передав кореспондент ГолосUA
“Перехід до добровільної сертифікації — це загальновідома європейська практика і загальновідомі принципи європейської моделі технічного регулювання…. Основна мета цієї сертифікації — це захист споживача від неякісного товару та несумлінного виконання своїх зобов’язань виробниками. Добровільна сертифікація повинна стати основою діяльності бізнесу”, — наголосив він.
Урядовець також зазначив, що Держспоживстандарт почав переглядати технічні умови виробництва.
“Сьогодні Держспоживстандарт ініціював перевірку технічних умов. Нашими центрами перевірені технічні умови по дитячому харчуванню, молочних продуктах, питній воді і можу сказати, що більше половини технічних умов є з порушеннями”,- відзначив він.
За його словами, перед виробниками поставлене завдання переглянути технічні умови виробництва до вересня 2010 року.
О.Радченко />