ГолосUA
13:40 06/11/2009

Держспоживстандарт забракував 44% дитячих консервів

У третьому кварталі 2009 року Держспоживстандарт України відзначив невідповідність вимогам нормативної документації молочних консервів для дитячого харчування на рівні 44,1 % від перевірених.

Територіальні органи Держспоживстандарту перевірили 13 підприємств, на 7 з яких виявлено порушення вимог нормативної документації.

Під час перевірок інспектори державного нагляду виявили порушення за фізико-хімічними та органолептичними показниками, а також порушення правил маркування споживчого пакування.

Так, незбиране згущене молоко з цукром з Хмельницького не відповідало нормативній документації за органолептичними показниками: продукція була кремового кольору замість білого з кремовим відтінком; були відчутні кристали молочного цукру; смак був солодкий з наявністю сильного кормового присмаку (за нормою – солодкий, чистий з вираженим смаком пастеризованого молока, без сторонніх присмаків і запахів).

Також виявили порушення за фізико-хімічними показниками (виявлені бензойна кислота в кількості 51 мг/кг та сорбінова кислота в кількості 212 мг/кг, які не передбачені нормами і не вказані в складі продукту; наявний рослинний жир, який не допускається нормою). Перевірену партію продукції заборонили до реалізації. Також за реалізацію нестандартної продукції підприємство було оштрафоване на 1,785 тис. грн.

В цілому ж за результатами перевірок на 5 підприємствах заборонена реалізація 6 партій продукції; на одному підприємстві заборонили реалізацію одного виду продукції; за реалізацію неякісної продукції видано 5 постанов про накладання штрафів на суму 6,291 тис. грн.

За матеріалами: прес-служба Держспоживстандарту

 

Читайте также по теме