ГолосUA
11:57 08/04/2010

Дискусії навколо коаліції закінчені — Мірошниченко

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко переконаний, що дискусії навколо коаліції завершаться.

Таку думку він висловив журналістам, виходячи із зали, де відбувалося засідання Конституційного суду, передав кореспондент ГолосUA.

«Враховуючи сьогоднішнє рішення КСУ коаліція є конституційна, законна і ніякі політичні дискусії не завадять більше», — сказав народний депутат.

При цьому він заявив, що сьогоднішнє рішення КСУ абсолютно не суперечить прийнятому раніше у 2008 році. «Не вважаю, що воно суперечить. Тоді не було закону про регламент Верховної Ради та позафракційних депутатів», — наголосив він.

Як відомо, 17 вересня 2008 року Конституційний Суд України у справі за конституційним поданням 105 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень частин 6, 7, 9 статті 83 Конституції України (справа про коаліцію депутатських фракцій у Верховній Раді України) вирішив: 

У аспекті порушеного у конституційному поданні питання словосполучення «коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді України», що міститься у частинах шостій, сьомій, дев’ятій статті 83 Конституції України, слід розуміти як сформоване на встановлених Конституцією України та Регламентом Верховної Ради України засадах об’єднання за результатами виборів кількох депутатських фракцій, кількість народних депутатів України в яких становить більшість від конституційного складу Верховної Ради України, які (депутатські фракції) на основі узгодження політичних позицій погодились на спільну парламентську діяльність». 

А. Береза

 

Читайте также по теме