ГолосUA
11:10 24/09/2010

Діяльність комісії Зварича продовжено через знайдену провину Тимошенко?

Партія регіонів підтримала рішення про продовження роботи тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді під головуванням Романа Зварича через об’єктивність розслідування справи.

Про це повідомив заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов у кулуарах Верховної Ради, передав кореспондент ГолосUA.

“Зварич об’єктивно веде роботу комісії і він хоче показати деструктивну, м’яко кажучи, роль Тимошенко (Юлії, екс-прем’єр-міністра, — ред.). При чому політика на газовому ринку, що йшла на перекір інтересам держави. Коли ми побачили об’єктивність оцінок Зварича — ми зрозуміли, що треба дати комісії доопрацювати до кінця”, — зазначив парламентарій.

При цьому регіонал наголосив на тому, що саме “оцінка головою комісії негативу від діяльності Тимошенко стала однією з головних причин рішень про продовження роботи”.

“От коли буде рішення комісії, ми передамо ці документи у відповідні правоохоронні органи. І тоді це вже буде не Партія регіонів, а буде голова комісії Зварич”, — наголосив він, додавши: “Після того, як пан Зварич дасть матеріал, не буде жодної упередженості щодо нас (…). Адже Зварич — помаранчевий із помаранчевих”, — сказав Чечетов.

Нагадаємо, в червні цього року Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма зобов’язав НАК “Нафтогаз України” повернути “РосУкрЕнерго” 11 млрд. куб. м природного газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд. куб. м в якості неустойки за порушення умов контракту.

Пізніше Служба безпеки України порушила справу за фактом розтрати вказаного обсягу газу службовцями “Нафтогазу” шляхом зловживання службовим становищем.

В рамках розслідування цієї справи СБУ затримала колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, а 9 липня — колишнього першого заступника голови “Нафтогазу” Ігоря Діденка.

Як повідомляли українські ЗМІ, справи І. Діденка і А. Макаренка можуть передати до суду до 20 вересня. Таке доручення, за повідомленнями ЗМІ, дав голова СБУ Валерій Хорошковський.

13 вересня Президент Віктор Янукович заявив, що Україна виконає рішення Стокгольмського арбітражу у справі “РосУкрЕнерго”. У свою чергу Ю. Бойко повідомив, що в української влади з’явилися нові аргументи в суперечці “Нафтогазу” з “РосУкрЕнерго”. Вони, на його думку, допоможуть позитивно вирішити цей конфлікт, без програшу для країни.

Н. Виноградська />  

Читайте также по теме